Skappeltröja – Skappelgenseren

Skappelgenseren av Dorthe Skappel är egentligen inte så mycket mönster utan mer en modell bestående av raka stycken som monteras ihop. Bakstyckes görs längre än framstycket och en liten slits lämnas, med fördel, i sidan men är inte nödvändig. Det är en tacksam modell för både tjock och smal. Efter min första Skappel blev det mycket garn över så jag bestämde mig för att komplettera med mer garn och randa. Det finns nämligen nog med ”slattar och rester” i skåpen. För att få en mjuk struktur har jag lagt en tunn tråd med i båda basgarnerna.

Fler bilder till min Skappel II på Ravelry

Mönster: Skappelgenseren [gratis]

Garn: Beige; Garnstudios Drops Alpacka #0607 samt Garnstudios Drops Vivaldi #13. Vinrött; Schachenmayr SMC Alpaka Premium samt Permin Angel #884785

Stickor: 7,0mm

Modifieringar: Har valt att göra modellen i slätstickning istället för rätstickning. Ärmarna gjordes inte separat, som stod på mönstret, utan tröjan är ihopstickad på axlar och sedan är maskor upplockat på fram- och bakstycke, för att sedan stickas nedåt. Fördelen är att man då kan prova tröjan efterhand och få en perfekt ärmlängd.


 

Tags: , , ,

Like this post? Share it!

 • Tweet
 • Facebook
 • Diggit
 • Delicious
 • Diggit
 • Diggit
 • Diggit

4 Responses to “Skappeltröja – Skappelgenseren”

 1. Karin skriver:

  Den är fantastisk!
  Och översta fotot på dig är magiskt. Du poppar liksom ut från bilden. Jag har varit så skeptisk till Skappel, men nu blir jag riktigt sugen.

 2. Anna skriver:

  Jag längtar till hösten bara jag tittar på din fina tröja. Jag har tyckt att Skappeltröjorna varit lite överskattade, men du lyckas få det helt perfekta. Nu är jag sugen på att sticka mig en egen.

 3. Catja skriver:

  Tack så hemskt mycket Karin och vad roligt att du blir sugen på att sticka en själv. Det är liksom bästa betyg! <3

 4. Catja skriver:

  Tack så mycket för den rara kommentaren Anna. Är ju så roligt när andra blir sugna på att sticka något genom att ha sett ens projekt. ;) <3

Leave a Reply


 

All Images Copyright The Bjermo Daily | Blog Theme Created by LJP & SLR Lounge