klo- och tandvård

Ja inte på mig själv då utan italienarna. Nisso och Gonzo ligger så fint på rygg medan duntäcket omsluter dem. Sedan är det i stort sett att bara klippa klor och rensa tänder. Våra saluki har kritvita tänder och aldrig problem så de kommer undan med lite dentalspray och klippa klor. Ayaz brukar blunda och nästan somna. Han har alltid älskat när man klipper klor och masserar hans fötter. Vilka gottegrisar man har till hundar!

Tags: , , , , ,

Like this post? Share it!

 • Tweet
 • Facebook
 • Diggit
 • Delicious
 • Diggit
 • Diggit
 • Diggit

5 Responses to “klo- och tandvård”

 1. Fnulan skriver:

  Jag har hört att hundar kan dö om man klipper fel.. måste va fel väl???
  KRAM

 2. Anneli skriver:

  Fnulan, jg tror inte själv kloklippningen orsakar dödsfall men det har hänt en kurskamrt till mig. Hans schäfervalp säckade ihop i famnen på honom under kloklippning och vaknde aldrig mer. Antagligen nåt annat fel på hunden som utlöstes just då (kanske av stressen). Han klipper inga klor längre, det får veterinären göra… och jag förstår honom!
  Så underbart det låter C! Min hund finner sig i klippningen men njuter inte… Din stund av skönthetsvård ska anammas på ev. framtida hundar… Mys i kvadrat och kubik! :D
  Dentalspray? Vad är det?! Hur funkar det?!

 3. Fina Frun skriver:

  Mina djur har alltid hatat kloklippning, så du har tur (skicklighet?) att dina gillar det!

 4. Catja skriver:

  Fina Frun: Jag har alltid försökt att göra kloklippningen till en mysig stund [!!!] Lägger dem oftast på rygg i mjukt skönt täcke och har lite kel/massagestund. När det är dags för att klippa klor och rensa tänder är de lugna och avslappnade. Jag ser till att jag FÖRE jag startar har alla grejor på plats så jag inte ska upp och röra mig. Klipper och rör mig lugnt och långsamt hela tiden och det har funkat. När de var små lät jag dem alltid lukta på klosaxen och lät det gå en bra stund innan jag satte igång. Avslutar alltid stunden med lite mer mys och killen som gillar ‘tassmassage’ får det. :) Kanske några tips som kan hjälpa dig.

 5. Catja skriver:

  Fnulan: Aldrig hört om det!

Leave a Reply


 

All Images Copyright The Bjermo Daily | Blog Theme Created by LJP & SLR Lounge