Giotto sweater

Giottos bandgarner ser galet fina ut där de hänger i butik. Jag var alltså inne i butiken för att köpa mig något helt annat men kom ut med tre härvor Colinette Giotto och två nystan Permin Angel i min hand. Giotto i lite klarare färger är väldigt fint till en sommartröja. Jag, som är en färgfegis, körde på mer mustiga färger som vin, guld, turkos och gammelrosa och tänkte höst. För att få en lite soft yta ihop med det mer skarpa bandgarnet blandade jag in en tråd med kid mohair och silke. En tråd räckte för att få en mjuk struktur.

Det fina med att sticka enkla raglantröjor är att bak- och framstycke samt ärmar görs upp till ärmhål och var för sig. Jag stickade ihop bak- och framstycke på en rundsticka för att göra det ännu enklare. Delarna sätts sedan ihop när man når ärmhålen och stickas ihop runt upp till hals. På så sätt blir hela tröjan klar på en gång. De stora stickorna gör att tröjan blir klar på två-tre kvällar om man är lite flitig. Ville absolut att tröjan skulle bli enklast möjliga och har bara maskat av vanligt i ärmslut och hals.

När man använder sig av handfärgade garner ska man vara medveten om att ingen härva är identisk med en annan. Vill man ha ett mer jämnt uttryck så är mitt tips att varva två härvor t.ex varannat varv. Helt medvetet undvek jag detta. Jag ville ha en mer levande tröja med färgpartier och skiftningar som kom lite hur som helst. Man kan tydligt se en mörkare ärm och en nederkant som också är mer mörk i tonen. Jag tycker det är mer charm än att det stör.

 
Garn: Colinette Giotto, färg; Raphael
Garn: Permin Angel färg; Lilac 884113
Mönster: Standardmönster med raglanärm (insvängd midja) Har skrivit ned hur jag gjort för den som vill göra en egen.
Stickor: 8.0mm

 
Min Jacky’s Giotto Sweater på Ravelry [fler bilder och info]

 

 

 

 

Like this post? Share it!

  • Tweet
  • Facebook
  • Diggit
  • Delicious
  • Diggit
  • Diggit
  • Diggit

Leave a Reply


 

All Images Copyright The Bjermo Daily | Blog Theme Created by LJP & SLR Lounge