Blomsterskrud sträcker på sig

Jag tror alltid att blockningen ska gå på ett kick. Jo tjena! Är alltid världens största tidsoptimist när det gäller denna syssla. Kanske det speglar önskan om att snart, snart måste det vara klart! Blötläggning, trycka ur överflödigt vatten och spänna upp tar ungefär en timme. Använder mina nya vajrar jag köpt hos Lenas Garn i Höganäs. Det underlättare verkligen att få en rak fin kant. De små T-nålarna ger jag dock inte mycket för. Tycker bara de har tendens att fastna i det stickade då det lilla T:et är en böj på nålen som inte är sluten. Har tidigare köpt U-nålar jag älskar jag istället använder.

Så här blockar jag:
* Blötlägger i c:a en kvart.
* Tvättar med lite Y3 i vattnet så jag får ur all spinnolja.
* Kramar försiktigt av överflödigt vatten. VRID EJ!!!!
* Viker, i detta fall sjalen, fint så den får plats i en stor frottéhandduk och rullar in den för att kunna krama ur överflödigt vatten.
* Trär vajrarna i kanterna, upp och ned, ganska tätt. Faktiskt med få centimeters mellanrum. Där det finns blommor i kanten låter jag dem bli lite mer tydliga genom att sticka i varje blomma och sticker ned vajern som om jag sydde runt kanten. De raka sidorna trädde jag bara upp och ned längs kanten.
* Kikar på mönstret och ser vilka mått den ska ha färdig. Jag markerar upp detta på min, i detta fall polystyrenplast där sjalen ska ligga, och får på så sätt rätt storlek på sjalen. Sätter först långsida och mittspetsen och justerar sedan upp och mäter sidorna så att blockningen blir jämn.
* Nu ska det bara torka. Det är i detta momentet man har lust att sätta värmefläkt på eländet.

 

 


Tags: , , , , , ,

Like this post? Share it!

 • Tweet
 • Facebook
 • Diggit
 • Delicious
 • Diggit
 • Diggit
 • Diggit

6 Responses to “Blomsterskrud sträcker på sig”

 1. Christina skriver:

  Den är vacker! Jag som inte tycker om 3-kantssjalar egentligen, blir tjockt under jackan! Men den här den vill jag ha!

 2. Catja skriver:

  Tack raraste Christina! <3 Tyckte det var rolig stickning. Sedan måste du inte ha den under jackan.

 3. Jenny skriver:

  Igenkänningen på tidsoptimismen!

 4. Catja skriver:

  Jenny: Underbart att höra att jag inte är ensam. :) Undrar varför man är sådan varje gång fast man har annan erfarenhet. Borde ju bli vis liksom men icke.

 5. Karin skriver:

  Ja, guuud så tråkig sista rycket är. Just för att jag alltid också tänker att det är klart på typ en kvart. Eller hyr, för har man otur har sköljningarna tagit bra mycket mer än så om garnet inte är så färgäkta man kan förvänta sig…
  Det är verkligen underbar, sjalen.

 6. Catja skriver:

  Karin, Hur ofta har jag inte stickat klart saker som aldrig blir monterade eller uppspända? Någonstans tycker jag nog det är roligast med själva stickningen. Montering och användning (förutom sjalar) får oftast någon annan göra.

Leave a Reply


 

All Images Copyright The Bjermo Daily | Blog Theme Created by LJP & SLR Lounge