Biscotte’s socks

När jag såg de små fåren föll jag som en fura. De som gjort projektet före mig hade, enligt bilder, valt ganska färgstarka garner. Skandinaven i mig tänkte genast i fårens naturliga färger. Det blev grå botten med vita får. Men visst skulle det smyga sig in ett litet svart får. Var ju bara tvunget! Hälen är gjord men kan tyvärr inte prova sockan ordentligt på då den ska passa en liten nätt trettiosjua. Själv har jag neanderthalarfötter och ligger på fyrtio plus. Sockan är därför lite trång till mig vilket alltså också spänner ut maskorna en smula på bilden. Fotografera och snabbt av med dem igen!

Biscotte’s sheeps är ett gratis mönster och språket är engelska.

Stickor: 2,5mm
Modifieringar: Massor.

Tån tyckte jag var för rund och ville ha en mer klassisk spetsig tå som jag förknippar med nordiska mönster. Använde mig av turkish cast-on [YT] när jag la upp för maskor. Metoden gör tån ‘sömlös’. Väldigt enkel metod [varför uppfann inte jag den metoden?] och påminner om Judy’s Magic cast-on [YT] i resultatet men mycket enklare.

Till en smal fot verkade antalet maskor, 72 st, bli mycket så det minskade jag till 67 st. Sulan har ränder så det fick bli ojämnt antal maskor där för att sulan skulle börja och sluta med samma färg. Ovansida: 34 maskor. Sula: 33 maskor. Sulan fick en extra maska precis före hälen skulle tillverkas.

Valde också en annan häl än på mönstret. Två anledningar. Short row heel ger ibland lite små hål här och där man få ihop efteråt samt att jag ville testa en ny metod jag aldrig gjort förut. Fish Lips Kiss Heel av SoxTherapist, inköpt via Ravelry, har fått väldigt många heja-rop så det blev mitt val. Mycket riktigt, FLK-heel ger absolut noll hål! SoxTherapist YT-kanal där du kan se videor som tillhör mönstret.

Garn: Filcolana Arwetta Classic #955 grå, Permin Baby Sock #10 råvit, Svarta Fåret Frost #01 svart.

Mina Biscotte’s sheeps a.k.a. The black sheep says Baaah på Ravelry

 

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Like this post? Share it!

 • Tweet
 • Facebook
 • Diggit
 • Delicious
 • Diggit
 • Diggit
 • Diggit

8 Responses to “Biscotte’s socks”

 1. Christina skriver:

  Tack igen för ett förträffligt blogginlägg! :D

 2. Catja skriver:

  Hej Christina! Vilken fin kommentar, tack! <3

 3. Karin skriver:

  Åh, håller med om att de är alldeles underbara i mer dämpade färger. Spännande häl! Det var ett tag sedan jag stickade sockar så lagom till sommaren kanske jag börjar dårå

 4. Catja skriver:

  Kak-Karin,
  Man borde ju vända på det och sticka sommarplagg om vintern och vinterplagg om sommaren så de var färdiga att användas när det väl är dags. :)

 5. Karin skriver:

  Ja, då säger vi så. Jag är alltså planerande i min stickning (istället för periodare…) Fast faktiskt tycker jag att strumpor är den optimala resestickningen, speciellt om det är lite mönster och spets så det tar lite tid.
  (Och ja, Kakan är/var mitt smeknamn i vissa vändkretsar)
  Du tar så fina bilder.

 6. Catja skriver:

  Tack Karin! :)

 7. L8 skriver:

  Så fina dom är!

 8. Catja skriver:

  Tack L8! Har du ingen blogg?

Leave a Reply


 

All Images Copyright The Bjermo Daily | Blog Theme Created by LJP & SLR Lounge