95. handarbete [98]

Får väl kalla det här för handarbete. Virkade baby-Converse. Även bebisar behöver något på fötterna. Bestämde mig förra rastlösa veckan att jag kunde ju kanske lära mig att virka. Det kunde jag även om inte resultatet blev perfekt. För att allt inte ska vara för enkelt lyckades jag med konststycket att finna ett mönster på portugisiska. Alla de svenska mönster jag fann på skor var inte tillräckligt snygga enligt mig. Kan du portugisiska tänker ni nu. Svaret är – nej. Det blev ett antal timmar att fnula på. Speciellt när jag inte ens visste på svenska vad en stolpmaska och en fastmaska var. Varför göra det enkelt när man kan göra det svårt? Jag snodde det mesta av mönstret som jag lyckades lösa och gissa mig till och la sedan till lite egna idéer, ändrade garn och storlek på virknål. Skon är under utveckling. Nästa par blir en extra Converserand på sidan plus ‘gummi’ på sulan fram och bak. Ska det vara Converse så ska det!

Nu kan man ju undra vem fan som ska ha dessa. Jag har ingen baby…

Tags: , , ,

Like this post? Share it!

 • Tweet
 • Facebook
 • Diggit
 • Delicious
 • Diggit
 • Diggit
 • Diggit

14 Responses to “95. handarbete [98]”

 1. sandra skriver:

  haha, i love it!

 2. Leif Eriksson skriver:

  Med vita skinnsulor kanske det vara något för Gonzo ?-)

 3. Catja skriver:

  Leif: hahaha skulle se ut va?!

 4. moolovig skriver:

  Haha, dom är döcoola, kanske en ny affärsidé!

 5. Lena Rollmar skriver:

  Kan jag få beställa ett par av dig?

 6. moolovig skriver:

  Sedär du har ju redan beställningar, ändra stjärnan till CB så är det klart, gör det, det kommer gå som smör i solsken, sälj dem på julskyltningen!

 7. Catja skriver:

  Jag har precis lärt mig virka…men får jag kanske jobba lite mer på mitt mönster och öva lite mer så kanske… ;) Ska du ha ett par i vuxen storlek? :)

 8. moolovig skriver:

  Haha, ja skulle kanske vara ganska skönt på vintern som inneskor när fötterna alltid är som istappar, sorry om jag verkar påflugen men jag tycker att dom är jättefina!

 9. Catja skriver:

  Tack Monika!

 10. Anneli skriver:

  Underbara! Tröttnar du på vinthundsluvor är det här verkligen en affärsidé! Jag skulle genast beställa en hel garderob i allehanda färger till min lille treveckors-grabb! Coolaste killen i stan…! :) För i ärlighetens namn är HMs vita babysockar är inte så himla roliga… men funktionella…

 11. Jennie skriver:

  Hej!

  hittade dina urfina baby converse!! de var verkligen ursöta!! och är verkligen supermycket finare än några andra jag sett, har letat som en en tok efter ett fint mönster, men hittar inget där man har det vita där fram… skulle du kunna dela med dig av ditt mönstret månne? och vilket garn & virknål du använder! maila mig gärna på jennie.ekstedt@gmail.com

  Tack på förhand! Mvh Jennie

 12. Catja skriver:

  Hejsan,

  Önskar att jag kunde hjälpa dig men har tyvärr inget färdigskrivet mönster i nuläget. Litar inte helt på det då jag är nybörjare och liksom modifierat hit och dit själv. Blir jag färdig med mönster ska jag maila dig!

 13. irkirk skriver:

  Gud så söta! Imponerande att ge sig på ett mönster på portugisiska och dessutom ändra idet när du ej är van att virka!

 14. Angie skriver:

  Supersöta!
  Har själv precis börjat virka liknande :) Jag använde mig av grundmönstret på http://www.järbo.se och gjorde sedan lite småändringar bara (bl a lade till en ”plös” fram) tyckte det möstret var väldigt lätt! Kul att handarbetstrenden håller i sig för övrigt, egentillverkad är ju så mycket finare än massproducerat!

Leave a Reply


 

All Images Copyright The Bjermo Daily | Blog Theme Created by LJP & SLR Lounge