4. antik [8]

Satt här i dag och tyckte det var rätt trist. Innestängt. Beslöt mig plötsligt, impulsiv som jag är, att ta kameran och ut på fototur. Vilken härlig eftermiddag! Från norr till söder och ut mot väster för att sedan bege mig mot stan och hemåt igen. I stan gjorde jag en sväng inom Framtids Loppis. Det kom sig så att jag såg skylten; öppet måndagar + torsdagar 10-16 och jag vred snabbt på ratten och in. Hade gått igenom hela butiken och konstaterat att det endast fanns skit. Där långt inne bland alla möjliga sorts flaskor glimtade plötsligt något ljusblått till.
Vilket fynd jag gjorde! På Framtid jobbar de som ska återanpassas och slutat med droger, i alla fall om jag förstått det rätt. De står där och slänger priser hur som helst. Jag frågade pris på den här gamla franska sifonen i ljusblått ljuvligt glas med blästrad text på och han svarade 50 spänn! Exakt likadan såg jag i Helsingör i antikbutiken för 850 Dkr. Sedan stod ett par precis bredvid mig och kikade på en svart plastgris som det stod ‘svarta pengar’ på och de frågade vad han skulle ha för den. 50 spänn sa han igen och parat flabbade och satte tillbaka den. Jag garvade inombords. De anar inte ett skit vad som ska säljas dyrt och vad som ska säljas billigt.
I dag blev det till min favör.

Like this post? Share it!

 • Tweet
 • Facebook
 • Diggit
 • Delicious
 • Diggit
 • Diggit
 • Diggit

7 Responses to “4. antik [8]”

 1. Underbar flaska! Vill ha! Ser du fler så får du boka den åt mig!

 2. Maria W skriver:

  Grattis till fyndet, himla skön färg.

 3. Bia skriver:

  Värt och värt…hur mycket är det inte värt att man, på samhällets botten, får en uppgift, ett jobb? Om någon skänkt denna sifon så var det skänkarna som inte fattat att vissa blåa glas kan vara värda mer än andra. Gratulerar dig, Catja, till en vacker flaska! Säger hon som inte förstår att somt är värt mycket. Somt är värt lite…. Men din sifon e fin! :)

 4. Catja skriver:

  Bia: Absolut. Tycker idén är toppenbra att det finns jobb till folk där som har svårt att få jobb på andra ställen. Hurra för dem!

 5. Catja skriver:

  Lena: inte så ofta man ser de där flaskorna. Om du inte sticker över till Helsingör och köper en för 1100 Skr….men jag ska hålla gluggarna öppna!

 6. Vilket fynd!!! Grattis :D

 7. Peter Hendén skriver:

  Hmmm. Kapet Kap! Grattis! Djävligt snygg dessutom.

Leave a Reply


 

All Images Copyright The Bjermo Daily | Blog Theme Created by LJP & SLR Lounge