Archive: september, 2011ekonomiklipp

fredag, september 30th, 2011

Väntar på att A ska komma hem med en ny rakapparat.
Tror faktiskt aldrig förr jag haft 5 mm på skallen.

September dream

fredag, september 30th, 2011

bästaste Bärits hatkärlek

torsdag, september 29th, 2011

SRIV på Facebook

torsdag, september 29th, 2011

Äntligen kan SRIV sprida uppdateringar på Facebook. RSS-flödet har jag äntligen, efter många timmars fnulande, fått igång och uppdateringarna susar upp direkt till din facebook-profil om du bara ‘gillar’. Sprid att SRIV finns på Facebook och tryck genast på Gilla-knappen! Eftersom kommentarsfunktionen på SRIV.se är stängd är det däremot här fritt fram för hejarop och taggning av bilder.

höst i trädgården

torsdag, september 29th, 2011

Gamal trivs bäst när det inte är allt för varmt ute. Precis som jag. Jag gillar hösten och har alltid gjort. Finns inget härligare än klar luft och sol. I dag är jag gräsänka och rått mig själv. Mat som till en riktig ungkarl säger A när jag pratar med honom i telefon och frågar vad jag ätit. En stekt kyckling och lite sås. Funderade på potatis och sallad och sådant men kom fram till att – nä – orkar inte. Han garvar mest och förklarar att han varit på restaurang. En sådan där restaurang där de serverar en tallrik med två sparrisar i kors och ett par stänk sås. Hörde jag inte ett suck där?

Lupinernas torkade fröställningar plockades idag ihop med en ny skål med bjärnbär. Hoppas jag snart ska kunna koka björnbärssylt och att fröna ger nya Lupinplantor till våren. Det känns så härligt att kunna ta tillvara på frö och så nytt. Lite samma känsla som när man lyckas passera Gå och direkt hamna på Stureplan och slaska upp 5600 kr ur fickan samtidigt som man vinkar till motspelaren som sitter i fängelse – utblottad. Ny sats med gurkor fick jag satt i dag. Gurkorna är skrubbade och nu lagda i saltvatten ett dygn.

tips där man sparar mycket pengar

onsdag, september 28th, 2011

Dotter och jag ska, som nämnt nedan, på en minitripp till Stockholm. Jag sökte efter ‘SJ värdebevis’ på Blocket och fick flera träffar. Folk sitter på bevis de inte kan eller tänker utnyttja. Jag köpte bevis för 58% av priset [gav 1200 kr för 2062 kr's bevis] Således kunde min och dotterns resa piffas med 1 klass och dessutom täcka halvdelen av hotellkostnaderna för oss i storstaden. De sparade pengarna är ju mycket roligare att äta och shoppa för, eller hur?

nappa fyrfoting

tisdag, september 27th, 2011

Vill meddela att min lilla Chihuahua har rymt. Har inte sett röken av den på flera dagar! Känner mig fysiskt bättre och bättre för varje dag. Lite yrslig och ögonrörelsekänslig om man nu kan säga så. Helt underbar känsla att känna sig piggare för varje dag som går. Hoppas trenden håller i sig. Har dock svårt att se framför mig att kunna jobba full tid men ska inte tänka på detta nu utan jag tänker kort, dag för dag så blir det bra.

Beställde biljetter igår till en miniresa för dottern och mig. Två dagar i Stockholm med bara mamma-dotter-tid och re-la-la-laxa. Massa prat, mys, god mat, shopping och lyx och besöka hundutställning före hemresa. Vi ska ‘unna’ oss som dottern ofta säger. Mamma ska vi inte unna oss att… Vägen upp till Stockholm blir i 1 klass medan hemvägen blir i 2 klass i vagn tillåten för djur. Sjuuup. Jag tänker kidnappa en hund med mig hem.

joråsåatte…

söndag, september 25th, 2011

Här ser ni en styck Aneboda klädskåp och en styck Edland byrå i hallen. Sambon sändes till IKEA och fick fyndat byrå för 595 kr (normalpris 1695 kr.) Edland ska snart förvandlas till en styck vaskskåp. Vaskskåp, heter det så? Bilder kommer när det blir klart.

Vad som irriterat mig med Anebodaskåpen är att plastfönstrena är genomskinliga. I badrummet har jag sprayat fönstret med Biltemas hobbyfärg ‘frostat glas’  vilket blev superbra! Allt ljus in men insynsskyddat. Det tänker jag göra på insidan av garderobsdörrarna också så syns inte innehållet. Tooodelidooo!

 

Hälge och bästaste Bärit IKEA’r

söndag, september 25th, 2011

kvinnlig härskarteknik

söndag, september 25th, 2011

Jag är inget IKEAfan. Sedan vi flyttat bor vi avsevärt mycket närmre detta varuhus. I dag har vi åtta km enkel väg mot tidigare sjuttio km. Köra fjorton mil t&r till IKEA för att komma hem med paket det fattas skruvar i – nej tack. Nå nu ska jag sluta gnälla. Inhandlade faktiskt världens sötaste lampa, ‘Väte’, för sjuttio spänn. Gjorde dessutom kalasfynd på fyndhörnan. Har väl aldrig, i hela mitt liv, funnit något köpbart på fyndhörnen men igår var det dags. En sak vi köpte och en sak jag verkligen ångrar att vi inte köpte. Skulle nog stått på mig lite mer men herr Larsson, som igår var en Hälge på IKEA, såg högst tvivelsam ut. Vi har bestämt att hallen ska ha en rad med Aneboda klädskåp. Vårt enda alternativ om vi inte själv bygger garderober på plats. Orkaaaa som ungdomarna säger.  Takbjälkarna sätter stopp för högre garderober än klädskåp men Aneboda är bra då det är så enkel konstruktion att det funkar att sätta dem samman. Till Aneboda finns tyvärr bara en hylla inuti skåpet så vi får göra någon lösning själv. Det är här gårdagens fynd kommer in. Det fanns inte extra hyllor att köpa till Aneboda och den närmaste lösningen var att köpa två hyllplan för 130 kr. De hyllplanen var inte anpassade för Aneboda och hade ändå fått sågats till. Det blir en hel del pengar innan alla klädskåp fått sina hyllor då vi ska ha många garderober, riktigt många. Nu föll mina ögon på ett par kartonger som visade sig vara en fet garderob som egentligen var tre garderober ihop. Se på fan om inte måtten på förpackningarna stämde med djupet på det som ska bli hyllor. Stooooopp sa jag till Hälge, stopp för fanken. Här får vi ut hyllor till alla garderober för 195 spänn så se till att hugg i. Han suckade men snäll som han är lyder han likt en hund.

Efter att vi dragit på alla tunga paket på vagnen satte sig Anders på en stol för att invänta att jag dragit i allt på fyndavdelningen. Han såg så rar ut i stolen där han satt. Jag kunde inte låta bli att gå fram och luta mig över och dämpat säga några saker i hans öra. Sådär lagom självbelåtet med kvinnlig härskarteknik där man inte kan låta bli att flina och lyfta ögonbrynen precis sådär lagom mycket att man ser satans självgod ut. Det behövs ingen spegel när man känner härskarflinet är på plats och glittret sprudlar i ögonen. Belåtenheten finner inga gränser.


C: Säg nu att det var klokt. Säg nu att du aldrig skulle kunna vara utan mig och mina fiffiga idéer.
A: Jag skulle aldrig kunna vara utan dig.
Jag flinar i hans öra.
C: Var inte orolig älskling, jag ska alltid ta hand om dig.
A: Jaha, nu låter det som jag är Gonzo.

Jag ångrade att jag inte stod på mig. I fyndet stod en Edland byrå. Nääää hörde jag snett bakom mig. Vi är inte säker på att det passar. Jag kan liksom se det framför mig precis hur jag ska göra. Edland, med den lilla pyttiga skadan i framkant, hade blivit perfekt som nytt bord att fälla in toavasken i. Lite fix och trix, skär ut för rör, stärker lådan, fixerar den översta och vips – ett billigt och egendesignat toaskåp. Skadan framtill hade dessutom sågats bort! Gillar idén. Mina idéer – hör och häpna – brukar kunna funka. Hoppas hoppas Edland står kvar till mig i dag. Jag ska till IKEA – med eller utan Hälge!!

Har fotat skåpet på IKEAs fynd, fotat egen vask hemma och sedan terjat detta. Inte så snyggt montage men ni fattar förhoppningsvis  idén.

 

Lampan Väte på mitt skrivbord.

omyndigförklarad av Coop

söndag, september 25th, 2011

En kränkt Anders;  Jag får tydligen bara vara med att samla ihop…

Medlemmar i ditt hushåll Samlar återbäring tillsammans Kan använda och betala med Medlemsåterbäringen på Coop MedMera-kortet.
Catja Bjermo Ja Ja
Anders Larsson Ja Nej

behöver hjälp

lördag, september 24th, 2011

Gör allt för att lösa mina problem med seg sida. Bl.a. säger One sedan ett par veckor tillbaka att de har problem med en server där just min domän ligger. Vill bara att ni slänger en kommentar här under inlägget angående hur många sekunder ni upplever att det tar att få fram sidan eller om ni upplever den segare än vanligt.

att terja en bild

lördag, september 24th, 2011

Har,under en timmes tid,  varit helt uppslukad av avslöjandet av Terje Hellesøs bildfusk. Kan inte begripa hur han tänkt. Han måste ha gått med en ständig klump i magen av att bli avslöjad. Lodjuren är ju absolut värst, dessutom extremt dåligt photoshoppade. Varför har ingen misstänkt något tidigare kan man undra, speciellt då han skulle emottaga ett pris på över 700000 kr.

Han kommer för evigt bli ihågkommen då hans förnamn numera gett upphov till nytt ord. Att terja en bild betyder numera fotomontage.

Själv hade jag turen att gå igenom alla mina bilder från Arild med omnejd häromdagen. Se på fan. Aldrig kunde jag väl drömma om att ha fått ett alldeles vilt levande lodjur på bild! Vill inte tro att det är katten Gustav som smyger omkring.

 

Bild: © Catja Bjermo. Bilden är absolut, absolut, definitivt inte photoshoppad, manipulerad eller på något vis terjad!

 

bästaste bärit

fredag, september 23rd, 2011

bästaste Bärit säger hej till publiken

torsdag, september 22nd, 2011

Jag vill att ni alla träffar Bärit.

Bärit har ju funnits där inom mig länge, mitt Alter Ego. Prickig klänning och ostyrligt hår. Bärit säger det som Catja inte alltid vill säga högt. Bärit avslöjar. Bärit är bättre. Bärit är intelligentare. Bärit pruttar – offentligt. Bärits kille heter Hälge. Han är rätt lik en kille vid namn Larsson, A. Larsson.

 

Bärit säger hej till publiken!

 

All Images Copyright The Bjermo Daily | Blog Theme Created by LJP & SLR Lounge