Archive: juni, 2011halvdöv

torsdag, juni 30th, 2011

Somnade i hyfsad tid igår men vaknade ändå inte förrän halv tre på eftermiddagen. Hela dagen är förstörd. Det värsta är att jag kan börja gäspa vid sju ikväll igen. Låt mig snart bli piggare för det här är aptrist liv. Saknar till och med att gå till jobbet vilket jag aldrig trodde jag skulle säga. Saknar inte arbetsuppgifterna, speciellt inte de där man ska behöva ta till våld, men saknar att känna mig pigg och åka iväg till kollegorna.
Har för första gången i mitt liv drabbats av en vaxpropp som, med hela sin kraft, slog till i förrgår. Bomstopp. Doktor Anders kämpade med den igår och försökte spola örat men icke. Måste ha en tid hos doktorn för nu hör jag bara med ett öra. Världen känns plötsligt helt surrealistisk och fy sjutton för att höra sig själv hela tiden ekandes i huvudet. Det är som att ljudet inte kommer ut.

inc

onsdag, juni 29th, 2011

Mindre än en månad till tatuering. Dotterns namn ska få sällskap av brödernas i en ring runt om handleden.

stora skämset

onsdag, juni 29th, 2011

Gynning slopar, enligt Nöjesbladet, sin skånska för stockholmska.

- Jag pratar så här hela tiden nu, det känns naturligt

önskas

onsdag, juni 29th, 2011

FastForward-knapp på verkligheten.

14:57

onsdag, juni 29th, 2011

Nä om man skulle ha sig lite frukost.

jag hatar listor

tisdag, juni 28th, 2011

DAGENS VILL HA: snygg frisyr
DAGENS KLÄDSEL: bh, kortbrallor [vaaaarmt]
DAGENS SMINK: naturelle
DAGENS FRISYR: uppsatt och fullständigt okammat
DAGENS HÄNDELSE: total vaxpropp och fetaste allergin
DAGENS LÅT: INXS, Kick
DAGENS PLANER: hålla mig vaken hela dagen vilket misslyckades
DAGENS SAKNAD: Anders [7-17]
DAGENS DUMMASTE: bajs på golvet [dock inte mitt]
DAGENS SJUKA: att något som flera gånger utlovats inte kommer per mail
DAGENS DROG: glass
DAGENS ROLIGASTE: Gamal leker med gosedjur
DAGENS FAVORIT: kranvatten
DAGENS KÖP: tandblekning [aldrig testat förr, ska dok'as]
DAGENS HUMÖR: trött [knappast förvånande svar va?]
DAGENS ORD: layer

Lista snodd av Alexmo

229. redigerad [115]

tisdag, juni 28th, 2011

Min söta, rara mamma var på besök på midsommar. Bildtema nummer 229 var redigerad. Vad kan bli mer redigerat än en bild på mamma med dinglande örhänge. Under arbetets gång har jag funderat på en annan teknik som förhoppningsvis kommer att göra liknande bilder mycket bättre. Trial and error som det brukar heta. Roligt var det att experimentera och ett kul första försök.

157. linjer [114]

tisdag, juni 28th, 2011

Vid tristess blir det ofta linjer på papper. Bläckpenna och rutat papper är verkligen, i detta fall, man tager vad man haver. Har kluddat på tokmånga baksidor av jobbets telefonblock genom åren. Varför blir jag aldrig färdig till någonting? Vanligt sketet skissblock och bra blyertspennor, hur svårt ska det vara att införskaffa?

puuuh

tisdag, juni 28th, 2011

Värmen och solen är härlig men den får gärna stanna utomhus.
Önskar att jag hade en ‘åttiotalsfläkt’ monterad i taket.

lördagen

måndag, juni 27th, 2011

Vädret var fint och inbjöd till en mctur till L & M. Vi valde små vägar ned till dem och kunde i lagom hastighet njuta av naturen. Vi fick fika med glassbomb, hemmagjord, som var utsökt god. Seg mintkakskross i glass med limemarinerade jordgubbar. WOW! Vi åt vad vår magsäck tålde och låtsades inte skämmas…

midsommarafton

söndag, juni 26th, 2011

Efter god mat blir man trött. Fotograf: Max Bjermo

mycket om ingenting

fredag, juni 24th, 2011

Igår, dagen före midsommarafton, ger vi oss ut på stan för att inhandla midsommarmat och tyg till en liten hundkoja jag tänkte ge mig på att sy. Jag har inte varit ute och handlat på flera månader utan legat och suttit där i vårt enklaste och skitigaste betong-bo och sovit. Jag konstaterade snabbt att jag inte orkade vara ute flera timmar och definitivt inte bland en massa folk och stök. Vi för en kamp Anders och jag. En kamp som mest försigår på varandras respektive insidor men som ändå är fullt medveten av oss båda. Anders gillar City Gross och jag är fan of ICA Maxi. Bestäm du, ta mig dit du vill sa jag och sedan kan ni räkna ut resten då Anders satt bakom ratten.

Jag läste en artikel säger han plötsligt. Visste du att danskarna krigade mot svenskarna i slaget i Kattarp sextonhundrafemtiosju? De bara vällde in och mejade ner oss. Fälten far förbi. Ojdå, jaha du där ser man svarar jag och ser samtidigt hur danskarna kommer där i horisonten. Jag har god fantasi och ser klart och tydligt hur ryssvinter från öst hjälpt dansken att gå över sundet. Det måste ha varit helvetes kallt. Død over de skide svenskerne, Skåne er vores. Nu visade det sig att dansken kom i oktober men det ger min fantasi fullständigt fanken i. Jag njuter av utsikten men inser samtidigt att snart har till och med vallmon blommat färdigt för i år.

City Gross var fullt av folk. Anders tyckte att självscanning skulle användas med motiveringen det går fortare. Jojo. Nänä, säger jag och vi småflinar. Innan vi knappt hunnit med att komma igenom den första tredjedelen av listan, som skulle avverkas på avdelningen för grönsaker, gick min hjärna på högtryck för att lösa problemet tid. Anders viftade med scannerpickan medan jag, hängandes på vagnen, studerade honom när han filosoferade runt och botaniserade bland grönsakerna med pickan i högsta hugg. Det är roligt att studera Anders i en matbutik, han ler hela vägen runt från ingång till utgång och från öra till öra. Han närmast smeker limen, doftar på de färska kryddorna, beundrar ölkorvarna och till och med skithuspappret för han talan för vilka för- och nackdelar de olika sorterna har. Det där, säger han med ett smil och pekar, river så man vet man är ren. Jag får också veta att Grumme tvättmedel, vår favorit, minsann doftade fläder och jag kände direkt den omisskännliga sommardoften. Jag vill banne mig ge honom rätt i det.

Noggerglassen och sillen kom på plats i vagnen, tre dagars middagsmat likaså. Jag slängde mig i bilen – hjärndöd. Anders satte kurs mot vagnkuren och på väg tillbaka mot bilen log han, på flera meters håll, stort genom rutan.

Nästa gång, jag ska göra stan osäker, blir det ICA Maxi utan självscanning och middagsmat till en dag. Den dagen ska vi grilla korv med bröd. Möjligen komplettera med en flaska ketchup. Noggerglassen ska jag se till redan ligger i frysen där hemma.

Vi ses på ICA folks och naturligtvis tar jag, också då, min egen privata ledsagare med.

ett hjärta till er

torsdag, juni 23rd, 2011

Jag måste ha de snällaste och raraste arbetskollegor som finns. Man svär och gnäller ibland när man är på arbetet men när man är hemma och drar runt så saknar man, om inte jobbet så kollegorna. Fick en present i min brevlåda i dag som gjorde mig väldigt, väldigt glad. Blir rörd över att de tänkt på mig. Läser ni här så TACK, TACK, TACK! Ni får en kärleksförklaring tillbaka i form av ett hjärta ur en av mina favoriter, Jona Gold. Hoppas vi ses om inte alltför lång tid.

viktigare än världsfrågor

onsdag, juni 22nd, 2011

Ska jag klippa av allt håret eller inte?
Har aldrig önskat så mycket som nu i ett inlägg att frågan vore retorisk men jag kan fan inte bestämma mig. Då jag är lite av en på- eller av-, svart- eller vit-, ett- eller nollmänniska så är det så att klipps håret blir det extremsnagg på sidorna och längre uppepå och bak.

Jag pratar om en lagom nätt pensionärsmohikan.

57. festival [113]

onsdag, juni 22nd, 2011

Ölmugg från tidigare Roskildefestivaler har för längesedan blivit tandborstglas. Vi har helt enkelt inte köpt några riktiga än. Eftersom jag inte lär komma i närheten av festival i år får detta bli mitt bidrag till temat.

 

All Images Copyright The Bjermo Daily | Blog Theme Created by LJP & SLR Lounge