Archive: juli, 2010salukis i kvällssol

tisdag, juli 27th, 2010

hjälten är hemma

måndag, juli 26th, 2010

Ghalib inlagd

måndag, juli 26th, 2010

De behåller Ghalle för operation. I eftermiddag blir han sövd och får ett drän inopererat under ögat. Gulle…har svårt för att se scenen framför mig varje gång en av hundarna blir inlagda. De hamnar ensamma i en miljö de inte känner och dessutom försvinner husse eller matte. Usch, måtte allt gå bra!

UPPDATERAT kl 16:37
Kl är nu 16.30. Ghalib börjar vakna upp efter operationen och allt har gått bra. Det kunde inte hittas något främmande föremål men, som vi själva trott, såg det ut som ett djur rivit honom. Troligt en katt eller en grävling då våra hundar varit i fajt med grävlingar här flertalet gånger. När de öppnade upp under ögat fann de att ett parti var delat i två delar [antagligen av en klo] och där fanns två bölder. Den ena bölden var endast blodfylld medan den andra var fylld med var. Detta tömdes, ett drän är satt på plats. Nu ska han få gå med ”skäm-strut” ett tag. Ghalib slipper övernattning och ska hämtas hem här igen vid 18.30-tiden. Nu får vi klara spolning och tömning av var några dagar och hoppas att resten går bra. Pencillinkur också. Pjuh så här långt…

veterinärbesök

måndag, juli 26th, 2010


I dag ska Ghalib, allas vår ‘Ghalle’ till veterinären. Han fick i förra veckan ett sår under ögat när han var ute. Det läkte fint ihop. Plötsligt började det ihopläkta såret att svullna upp och ögat blev helt igenmurat underifrån. Igår såg han ut som han gått en boxningsmatch men i natt har det spruckit upp och varet kommer ut. Han får nog supplera med en penicillinkur om det ska bli helt bra.

Gott så in i vassen

söndag, juli 25th, 2010

Kan nästan inte beskriva hur gott detta ihopplock tillsammans blev. Absolut en av Årets Godaste Måltider!

räksallad [pillade räkor, kokt hackat ägg, gurka, tomat, sallad, rödlök]
Aprikosaïoli
Camilla K’s pitabröd

Både Aprikosaïolin och bröden blev så till den milda grad gott att – ja – det är sannerligen inte sista gången detta blev gjort. Hur ska man någonsin kunna köpa färdiga pitabröd igen?

Shop

söndag, juli 25th, 2010

Löjligt anspråksfullt att kalla en ‘menyknapp’ för ‘SHOP’ men vad skriver man för att visa att man erbjuder några tjänster? [Nä jag lyfter INTE på kjolen] :D
Funderade först på ‘kreativt’ men det säger ju inte att man erbjuder en tjänst. Låter mer pretto åt hållet ‘konstnärligt’. Så säg mig..förslag någon?

25 Juli

söndag, juli 25th, 2010


Känns helt chockartat när temperaturen bara visar 18 grader. Allt under 22 grader och till och med jag börjar småhuttra. Gonzo darrar och tittar med bedjande blick som säger; matte det är väl inte höst redan?

Blomman för dagen

söndag, juli 25th, 2010De sprider sig ÖVERALLT i trädgården örten ‘Blomman för dagen’ [Ipomoea tricolor]. Breder ut sig i staketet och uppför stolparna på uteplatsen.

hörninini

tisdag, juli 20th, 2010

Nu kör vi härifrån så det tjongar. Gamla lösenordsskyddade hemsidan fungerar inte mer. Från och med nu bloggar jag härifrån dvs direkt i roten på bjermo.se.
Bloggar. Suger lite på ordet.
Tidigare ‘dagbokade’ jag. Det smakar finare i min mun.
Hur som helst, ni som har lösenord. Japp det är samma som fortfarande gäller för de inlägg som är lösenordsskyddade.
Ha överseende med att menyn växer efter hand…

bröderna guld

tisdag, juli 20th, 2010


Bröderna Ayaz och Ghalib håller alltid på med sin konstiga ‘bröstning’ med varandra. De flyger aldrig ihop. Morrar bara ibland. Bröstar sig. Varje gång någon av dem är skadad eller verkar må dåligt så är den andra orolig. Det slickas och snusas på sår och öron. När den sjuke kvicknar till så är ‘bröstningen’ snart igång igen. De är allt bra roliga.

Hermes

måndag, juli 19th, 2010

Hermes

måndag, juli 19th, 2010

idag har vi lekt ‘fånga husses sko’

söndag, juli 18th, 2010

Lösenordsskyddad: ‘singelmiddag’ på sängkanten

söndag, juli 18th, 2010

Det här inlägget är lösenordsskyddat. För att se det måste du ange ditt lösenord nedan:


‘Lindas vindruvsplanta’ växer snart till taket

söndag, juli 18th, 2010


Det där med att ge bort växter/plantor är nog en av de bästa presenter man kan få!

 

All Images Copyright The Bjermo Daily | Blog Theme Created by LJP & SLR Lounge